Tavuklu Krep

0
857

Tavuklu Krep tarifi için Malzemeler :

için:

• Yarım litre süt

• 2 adet yumurta

• 1/2 su bardağı un(kıvamı ayarlamak için azaltıp,çoğaltılabilir)

• 1 tatlı kasığı tuz

Iç malzemesi:

• 750 gr. kusbasi doğranmıs tavuk eti

• 1 adet küp seklinde doğranmıs domates

• 1 adet sivri biber

• 300 gr. biraz pisirilmis ve doğranmıs mantar

• 200 gr. rende kasar

• 2 kasık tereyağ

• Tuz

• Karabiber

Tavuklu Krep yemeğinin hazırlanışı:

Tencereye 1 çorba kasıgı tereyagını koyun eritelim tavuk etini ilave edip bir iki dakika karıstıralım. Daha sonra domates, biber, mantar, tuz ve karabiberini ekleyelim. Kısık ateste pisirelim gerekirse çok az su ilave edilip suyu çekene kadar pisirilebilir.

Derin bir karıstırma kabında süt, yumurta , un ve tuz çırpalım. Tavaya birer kepçe döküp malzeme bitene kadar krebin iki tarafıda pembelesene kadar pisirelim. Pisen kreplerin içine tavuklu karısımdan koyup hafif yaglanmıs fırın kabına dizip üzerine kasar peynirini serpelim. 1 çorba kasıgı tereyagını üzerlerine pay edip orta sıcaklıktaki fırında kasar peynirleri eriyinceye kadar pisirelim.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTavuklu Kapama
Sonraki İçerikTavuklu Patlıcan Sarma