Tavuklu Mantı

0
747

Tavuklu Mantı tarifi için Malzemeler :

• 500 gr un
• Su
• Tavuk kalçalı but(2 tane)
• 1 adet soğan
• 1,5 su bardağı bulgur
• Karabiber
• Tuz
• 1-2 yemek kaşığı tereyağ

Tavuklu Mantı yemeğinin hazırlanışı:

Önce tavuğu haşlıyoruz. Haşlanmış tavuğu küçük parçalara ayrılır, soğan yemeklik doğranıp pembeleştirilir, bulgur ilave edilir, suyu konularak pişirilir.

İçine isteğe bağlı karabiber,acı biber ilave edilebilir.Piştikten sonra dinlendirmeye ve soğumaya bırakılır.Unu hamur tahtasına eleyip 1 çay kaşığı tuz ilave edilip biraz sertçe hamur haline getirilir.Bulgurlu iç soğuduktan sonra beze haline getirilen hamurlar açılarak 7 cm. ölçülerinde kareler şeklinde kesilir.

Ortalarına bulgurlu iç konularak bhça şeklinde kapatılıp katlanan yüzey alta gelecek şekilde yağlanan bir tepsiye sık sık döşenir. Daha sonra üzerine eritilen tereyağ gezdirilerek fırına sürülür.Üzeri pembeleşene kadar kızartılır.

Bu arada haşlama suyu tekrar kaynatılır.Kızaran mantıların üstüne bir parmak geçinceye kadar haşlama suyu dökülür,tekrar fırına sürülür.Suyu çekene kadar bekletilir.Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun

PAYLAŞ
Önceki İçerikTavuklu Gül Böreği
Sonraki İçerikTavuklu Muska Börek