Tavuklu Ve Sebzeli Pay

0
628

Tavuklu Ve Sebzeli Pay tarifi için Malzemeler :

  • 1.5 kg?lık bütün tavuk

  • 2 soğan

  • 2 havuç

  • 1-2 defneyaprağı

  • 2-3 top karabiber

  • 2 kereviz

  • 1 ince pırasa

  • 5 su bardağı su

  • 1 yumurta sarısı

  • Tuz

  • Hamur için:

  • 50 gr margarin

  • 2.5 su bardağı un

  • 1 yumurta

  • Tuz

  • Sos için:

  • 50 gr margarin

  • Yarım su bardağı un
  • Tavuklu Ve Sebzeli Pay yemeğinin hazırlanışı:

    Tavuğu temizleyip yıkayın ve iri parçalar halinde kesin.Büyük bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin.Havuç, pırasa ve kerevizi temizleyip iri parçalar halinde kesin ve soyulmuş soğanla birlikte tencereye ekleyin.Suyu ilave edip defneyaprakları, karabiber ve tuz ekleyin.Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
    Hamuru hazırlamak için; unu bir kaba alın.Yumuşamış margarin ve yumurta ilave edip karıştırın.Azar azar su ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun.Hamuru streç folyoya sarın.
    Tavuk etlerini kevgirle sudan alın.Kemiklerini ve derisini çıkarıp etlerini küçük parçalara bölün. Sebzeleri kevgirle bir tabağa çıkarıp soğan ve defneyapraklarını alın.Haşlama suyunu ince süzgeçten süzün.
    Bir tencerede 50 gr margarini eritip yarım bardak unu ekleyin ve kavurun.Rengi sararınca haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip karıştırarak pişirip ılındırın.
    Hamurdan küçük bir parça ayırıp kalanını kalıbı kaplayacak büyüklükte açın.Üzerine oval ya da yuvarlak fırın kalıbını ters kapatıp bıçakla çevresinden kesin.Kalan parçalardan 1-2 cm eninde şeritler kesin.Ayırdığınız hamur parçasından da yapraklar kesin.
    Etleri, sebzeleri ve sosu kalıba alıp karıştırın.Şeritleri kalıbın kenar yüzeyine yerleştirip büyük hamuru üzerine kapatın.Küçük yapraklarla orta kısmına dekor yapın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here