Taze Soğanlı Kuzu Yahni

0
950

Taze Soğanlı Kuzu Yahni tarifi için Malzemeler :

• 1 kg kusbasi kuzu eti

• 125 gr tereyağı ya da margarin

• 1 kg taze sogan

• 1 çorba kasigi salça

• Nane, karabiber, tuz

Terbiyesi Için:

• 2 yumurta sarısı

• 1 çay bardagi yoğurt

Taze Soğanlı Kuzu Yahni yemeğinin hazırlanışı:

Kuzu etini yikayip tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pisirin. Etler pembelesince içine margarin ya da tereyagini ve ince dogranmis taze soganlari ilave edin. Bir miktar kavurun. Salça ve naneyi ilave edip kavurmaya 3-4 dakika daha devam edin. 3 su bardagi su ve tuz ekleyip kaynamaya birakin. Eti kisik ateste yumusayana kadar pisirin. Yemege ocaktan indirip biraz ilinmasini bekleyin. Yumurta sarisi ve yogurdu birlikte çirpin. Yavas yavas karistirarak yemege ilave edin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTavuklu ve Mantarlı Rizotto
Sonraki İçerikTopalak