Tel Kadayıflı Börek

0
707

Tel Kadayıflı Börek tarifi için Malzemeler :

  • 250 gr Tel Kadayıf

  • 350 gr Taze Kaşar

  • 2 su bardağı Süt

  • 2 adet Yumurta

  • 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
  • Tel Kadayıflı Börek yemeğinin hazırlanışı:

    Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.

    2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.

    Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTavuklu Talaş Böreği
    Sonraki İçerikTepsi Böreği