Terbiyeli Tike Kebabı

0
545

Terbiyeli Tike Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 500 gr. kebaplık et,

• 100 gr. kuyruk,

• 3-4 diş sarımsak,

• 1 çorba kaşığı biber salçası,

• 1 çorba kaşığı domates salçası,

• 2 çorba kaşığı zeytin yağı,

• Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz

Terbiyeli Tike Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTencere Kebabı
Sonraki İçerikUrfa Kebabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here