Terbiyeli Tike Kebabı

0
702

Terbiyeli Tike Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 500 gr. kebaplık et,

• 100 gr. kuyruk,

• 3-4 diş sarımsak,

• 1 çorba kaşığı biber salçası,

• 1 çorba kaşığı domates salçası,

• 2 çorba kaşığı zeytin yağı,

• Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz

Terbiyeli Tike Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTencere Kebabı
Sonraki İçerikUrfa Kebabı