Tırtıklı Kurabiye

0
652

Tırtıklı Kurabiye tarifi için Malzemeler :

  • 1 yumurta
  • 150gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)
  • Tırtıklı Kurabiye yemeğinin hazırlanışı:

    Hamuru yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Krema torbasına tırtıllı geniş ağızlı parçayı takalım. Margarin ile yağlanmış fırın kabına 10cm. lik tırtıllar halinde hamuru sıkalım. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. (ben sade yaptım) Afiyet olsun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTel Kadayıflı Börek
    Sonraki İçerikTombul Pide

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here