Tombul Pide

0
338

Tombul Pide tarifi için Malzemeler :

  • 5 su bardağı un
  • 1 pk. yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet közlenmiş bibe
  • 3 yumurta
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Tulum peynir
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tombul Pide yemeğinin hazırlanışı:

    Karıştırma kabına unu alın kenarlarına tuzu serpin, ortasını açıp mayayı ekleyin. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru ortalama 10 bezeye ayırarak bir süre mayalandırın. Diğer tarafta iç harcı için soğanı sıvıyağda kavurun. Daha sonra ıspanakları ve közlenmiş kırmızı biberi de ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Dinlendirdiğiniz hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine ıspanaklı harçtan ve peynirlerden koyarak pide şeklinde kapatın. Daha sonra pidenin oratsına yumurtanın bütünü kırın. Yağlanmış tepsiye dizerek 250 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra daha sıcakken üzerine tere

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTırtıklı Kurabiye
    Sonraki İçerikTonton Çörek

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here