Topalak

0
1270

Topalak tarifi için Malzemeler :

  • 500gr kıyma
  • 500 gr bulgur
  • 1 yumurta yumurta yoksa 1 yemek kaşığı un
  • pul biber
  • kara biber
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • sosu için

  • sarımsaklı yoğurt
  • 50 gr tereyağı
  • pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yüzünü boylayacak şekilde et suyu veya su kaynamış olarak
  • Topalak yemeğinin hazırlanışı:

    Kıymayı bulgurla ince doğranmış soğanı salçayı isteye göre baharat ve kara biber pul biber başta yumurta konmassa un katılır sa yarım çay bardağı su eklenir iyice yoğrulur cevizin biraz küçüğü şeklinde yuvarlanan top halinde topalakları bir tencereye konan topalaklar yüzünü boylayacak şekilde iyice kaynamış etsuyu yada su dökülür yemeğin pişmesi 35 dakika ama üstüne koyacağınız düz tabak olursa dağılmaz pişen yemeyin üstüne tereyağı kızartıp kırmızı pul biber konarak servis tapağına alınan topalağın üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek kızdırılmış tereyağını üzerine gezdirin denemeye deyer yazdığım kadar zor deyil harika