Turnedo, Bearnez Soslu

0
812

Turnedo, Bearnez Soslu tarifi için Malzemeler :

• 5 x 125 gr bonfile

• 50 gr (3 çorba kaşığı 1 çay kaşığı) margarin

• 1/2 çay kaşığı tuz

• Taze çekilmiş karabiber

• 375 ml (1 1/2 su bardağı) Bearnez sos

Turnedo, Bearnez Soslu yemeğinin hazırlanışı:

Bonfileleri bir beze sarıp kesilmiş olan yüzlerinden biri alta gelecek biçimde tezgaha koyup, hafifçe dövün.

Margarini bir tavada eritin. Bonfilelerin her iki yüzeyini de tuzlayıp,biberleyin.

Tavaya koyup, bir kez alt üst ederek her iki yüzleri de 3`er dakika , etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar, pişirin. Fazla pişmiş istiyorsanız, etleri daha uzun süre pişirebilirsiniz.

Bonfileleri fazla yağlarını süzdürerek, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp yanında Bearnez sos ve dilediğiniz garnürtürlerle sıcak olarak servis yapın.