Tuzda Balık

0
409

Tuzda Balık tarifi için Malzemeler :

  • Palamut veya iri balıklardan hangisini isterseniz
  • 1,5 kg İri yemeklik Tuz (4 adet palamut için olan tuz miktarı)
  • Tuzda Balık yemeğinin hazırlanışı:

    Balıklar sadece karnı ince bir çizgi halinde kesilerek temizlenir.Derisine zarar vermeyin çünkü o zaman tuzu içine çeker.. Tuz az suyla hamur gibi karıştırılır ve bu karışım balıkların her tarafını kapatacak şekilde alçı yapar gibi kalınca sürülerek tepsiye konur. 220 dereceli fırında 1 saat, arzuya göre 1 saat 15 dakika pişirilir. Sertleşmiş tuzlar kırılarak balık içinden alınıp servis tabağına konur. Salatayla birlikte servis yapılır.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here