Tuzlu Hurma

0
332

Tuzlu Hurma tarifi için Malzemeler :

  • 2 yumurta
  • 1 su b. yoğurt
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 çorba k. margarin
  • 1 çay k. karbonat
  • alabildiği kadar un
  • tuz
  • Tuzlu Hurma yemeğinin hazırlanışı:

    Karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurtay kırıp yoğurt ile beraber karışıtırın.Daha sonra üzerine tereyağı ve margarin ilave edin.1 çay k.karbonat ile tuz ilave edip karıştırın.Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.Hamuru buzdolabında dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Kalburun üzerine hamuru alın.Elinizle haififçe bastırın ve yuvarlayın.Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Hamurları az kızdırılmış olan sıvıyağda kızartın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTuzlu Çubuk
    Sonraki İçerikTuzlu Kurabiye

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here