Tuzlu Pataşu Kurabiyesi

0
910

Tuzlu Pataşu Kurabiyesi tarifi için Malzemeler :

• Un 1000 g

• Yumurta 150 g

• Kaşar peyniri rendesi 100 g

• Su 60 g

• Tuz 25 g

Pataşu Hamuru İçin

• Un 1000 g

• Su 150 g

• Yumurta 550-600 g

• Kaşar peyniri rendesi 350 g

• Beyaz peynir 350 g

• Maydanoz (doğranmış) 50 g

• Tuz az miktar

• Kekik az miktar

Tuzlu Pataşu Kurabiyesi yemeğinin hazırlanışı:

Tuzlu kurabiye hamuru için unun ortası açılır. Yumurta, kaşar peyniri rendesi, su ve tuz ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra hamur küçük tartalet kalıplarına basılır.

Pataşu hamuru için bir tencereye su, alba ve tuz konulur, kaynamaya başlayınca un ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak 3-4 dakika iyice pişirilir. Hafif soğuyunca yumurtalar azar azar ilave edilerek hamur tamamlanır. Hamurun istenilen kıvamda olması için yumurtaların yavaş yavaş yedirilmesi önemlidir.

Hazırlanan pataşu hamurunun içine kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, maydanoz ve kekik ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan pataşu hamuru dişli veya düz duy takılmış sıkma torbası ile tuzlu hamur yerleştirilmiş tartalet kalıplarının içine sıkılarak fırına verilir. 200 °C’lik fırıdna 20-25 dakika pişirilir.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTuzlu Kurabiye
Sonraki İçerikUFO KURABİYESİ