Üç Katlı Jöle

0
997

Üç Katlı Jöle tarifi için Malzemeler :

  • 2 paket vişneli jöle

  • 10 adet sade bisküvi

  • 3 kaşık katı yoğurt

  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Üç Katlı Jöle yemeğinin hazırlanışı:

    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğuk suyla ıslatılmış kalıba jölenin 1/3 ‘ü boşaltın.Kıvam alana kadar buzlukta bekletin(çok fazla buzlukta tutarsanız donabilir ).Her tarafı jöle kıvamı alınca buzluktan alın.Kalan jölenin yarısını ,şekerle iyice karıştıdığınız yoğurda ilave edip kalıba dökün ve tekrar buzluğa koyun
    Aynı işlem tekrarlandıktan sonra kalan jöleyi ufalanmış bisküvi ile karıştırıp kalıba dökün.Artık buzluğa değil buzdolabınıza koyduğunuz tatlınızı en az 5 saat bekletin.Servis yapmadan önce bıçak yardımıyla kalıbı jöleden ayırın ve içi sıcak su dolu bir kaba oturtup birkaç sn.bekletin.Ters çevirip düz bir tabağa servis yapın.