Üç Renkli Börek

0
638

Üç Renkli Börek tarifi için Malzemeler :

  • 4 yufka
  • 5 adet sosıs
  • 5 patates
  • 1 su bardagı beyaz peynır
  • Yarım kılo ıspanak
  • 1 bas sogan
  • kırmızı toz bıber
  • tuz
  • 1 fıncan sut
  • yarım cay bardagı zeytınyagı
  • Üç Renkli Börek yemeğinin hazırlanışı:

    Yufkanın bırını yarım daıre seklınde katlayarak tezgaha yayın.katladıgınız yere sırayla sosıslerı yan yana gelecek sekılde duzun. sonra yufkayı rulo yapın
    2.yufkayıda yıne yarım daıre seklınde acın.ıcıne haslayıp pure yaptıgımız ve peynırle karıstırdıgımız patates puresını yıne katlanan yerıne sırayla dızın.yufkayı kenarlarından kaldırarak yıne rulo yapın
    3. yufkayıda elımızle boldugumuz ıspanakları kırmızı bıber ınce dogranmıs sogan tuzla karıstırarak yıne yufkanın katlanmıs olan yerıne dızın .bunuda rulo yapın.
    4. yufkayı acın sut ve zeytınyagını karıstırıp uzerıne bıraz surun.rulo yaptıgımız dıger 3 yufkayı 4. yufkanın uzerıne koyup bunları 4. yufkaya sarın.kalın bır rulonuz olacaktır sonra bunu folyoya sarıp 2 saat buzlukta bekletın.ıyıce seklını aldıktan sonra buzluktan cıkarın parmak kalınlıgında dılımleyın yaglanmıs fırın tepsısıne dızın uzerıne hıc bır sey surmeen 180 derecede 15 dakıkada pısırın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikUn Kurabiyesi
    Sonraki İçerikÜzümlü Kuki