Urfa Kebabı

0
567

Urfa Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 1-2 adet hazır pide
Kebabi:

• 1 kg koyun kıyması

• 1 yemek kaşığı zeytinyaği

• 1 büyük domates

• 1 büyük soğan

• 2 çay kaşığı tuz

• ½ çay kaşığı karabiber

• ½ çay kaşığı kirmizibiber

• 1 demet maydanoz

• 1 bardak et suyu

Urfa Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

1. Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun.

2. Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin.

3. Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTesti Kebabı
Sonraki İçerikYanardağ Kebabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here