Üzümlü Kuki

0
720

Üzümlü Kuki tarifi için Malzemeler :

  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık

  • 1 Su Bardağı Kuru Üzüm

  • 1/2 Su Bardağı Toz Şeker

  • 2 Adet yumurta Akı
  • Üzümlü Kuki yemeğinin hazırlanışı:

    1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 su bardağı kuru üzüm, yarım su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurta akını karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum kağıt serip yağlayın. Karıştırdığınız malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirin.
    NOT: Kurabiye görünümündeki kukinin en önemli özelliği, un konulmadan yapılmasıdır.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikÜç Renkli Börek
    Sonraki İçerikVişne Soslu Kakaolu Kek