Venedik Usulü Morina Balığı

0
10418

Venedik Usulü Morina Balığı tarifi için Malzemeler :

• 100 gr taze molina fletosu

• 1 adet büyük beyaz soğan

• 1,5 lt süt

• 2 aet kuru defne yaprağı

• 2 diş sarımsak

• 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

• 10 gr ince kıyılmış maydanoz

• 1 adet ufak boy patates

• 2 adet beyaz tost ekmeği

• 1 adet büyük boy ezilmiş patates

• 1 adet yumurta

• 30 ml koyu krema

• 1 çorba kaşığı un

• 3 gr tuz

• 3 gr beyaz biber tozu

• 2 adet mısır unlu grisini

• 10 gr karışık yeşil salata

• 5 ml balzamık sirkesi

Venedik Usulü Morina Balığı yemeğinin hazırlanışı:

Julyen şeklinde soğanları doğrayıp yağda sote edin. Sonra kaynatılmış sütü ekleyin. Karışım bir miktar çektikten sonra balığı küçük parçalar halinde kesilmiş şekilde ilave edin. Hafif ateşte pişen karışıma tuz, biber ve defne yaprağını karıştırın. Son beş dakika kala karışıma çok ince doğranmış patatesleri ekleyin ve karıştırarak pişirin. Soğumaya bıraktıktan sonra maydanoz, tost ekmeği ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Buzdolabında saklayın.

Tüm malzemeleri karıştırıp küçük parçalar halinde teflon tavada karıştırın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here