Vişneli Çörek

0
582

Vişneli Çörek tarifi için Malzemeler :

  • 15 gr Bira Mayası

  • 1/3 Su Bardağı Ilık Süt

  • 3 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı Toz Şeker

  • 2 Adet Yumurta

  • 50 gr Tereyağı

  • 2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne

  • 1 Adet Yumurtanın Sarısı

  • Bir Tutam Tuz
  • Vişneli Çörek yemeğinin hazırlanışı:

    Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin. Kalan unu, toz şeker 2 adet yumurta, tereyağı ve tuz ile karıştırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine vişne koyup hamuru kapatın.
    Dilediğiniz şekli verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun. Çörekleri bu şekilde bekletin. Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
     
     

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikVişne Soslu Kakaolu Kek
    Sonraki İçerikVişneli Ponçik

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here