Vişneli Yaprak Dolması

0
1386

Vişneli Yaprak Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 4 bardak pirinç

  • 250gr asma yaprağı

  • 4 adet soğan

  • 1 bardak zeytinyağı

  • Yarım demet maydanoz

  • Yarım demet dereotu

  • Yarım demet nane

  • 25gr dolma fıstığı

  • 200 gr vişne

  • 25 gr kuş üzümü

  • Karabiber

  • Kimyon

  • Tuz
  • Vişneli Yaprak Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Salamura yapraklarını suda bekletin. Tek tek temizleyin süzmeye bırakın (taze asma yaprağı ile yaparsanız onu da yıkayıp süzgece bırakın). Tencereye su koyun kaynatın içine yaprakları atıp 2-3 dakika kaynayan suda tutun ve süzgece bırakın suları süzülsün. Pirinci ayıklayın, yıkayın, süzün. Soğanları ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Maydanoz, nane ve dereotları yıkayıp sapları ile çok ince doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin. Vişne saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp süzülmeye bırakın. Genişçe bir tencerede zeytinyağında soğanları kavuru hafif pembeleşince pirinci katın. Çevirmeye 1-2 dakika devem edin. Fıstığı ilave edip 1-2 dakika da onunla kavurun. Sonra üzümleri 1-2 dakika ara ile nane maydanoz dereotu, tuz ile karıştırıp 1/2 bardak sıcak su ekleyip çok kısık ateşte hafif diri kalana kadar suyunu çektirin. Hazırladığınız içi, yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Yarım sıkılmış limon ve bir kaşık zeytin yağını karışımı inince tencerenin içindeki dolmaların üstüne dökün. Tencerenin kapağını aralık bırakın soğuyunca servis tabağına alın. Limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTekke Kebabı
    Sonraki İçerikZeytinyağlı Kabak

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here