Yağlı Sirkeli Turşu

0
1045

Yağlı Sirkeli Turşu tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg yeşilbiber
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • Sarımsak
  • Maydanoz
  • tuz
  • Yağlı Sirkeli Turşu yemeğinin hazırlanışı:

    Biberlerin tohumlarını çıkartıyorum. Bir tencere içine yağ, sirke ve suyu koyun, kaynatın. Biberleri içine atıp, yaklaşık 3 dakıka haşlayın. Sarımsakları ve maydanozları kıyın. Haşlanan biberleri bir tepsiye alın. Daha sonra bir konserve kavonozuna biraz biber, arasına maydanoz ve sarımsak koyun. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrar edin. Daha sonra kalan suyun da kavonuzun içine koyun. Ağzını kapatıp 3-4 gün bekledikten sonra turşunuz hazır.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYağlanmış Biber
    Sonraki İçerikYaz Gecesi