YALANCI SU BÖREĞİ

0
836

YALANCI SU BÖREĞİ tarifi için Malzemeler :

  • ½ paket fiyonk makarna
  • 4 adet milföy hamuru
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • YALANCI SU BÖREĞİ yemeğinin hazırlanışı:

    Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atın, bu suda makarnaları 10 dakika haşlayın ve süzün.

    Diğer tarafta iki yaprak milföy hamurunu merdane ile açın, büyütün ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirin.

    Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edip, beraberce karıştırın.

    Bu karışımı hamurun üstüne dökün. Diğer iki milföy hamurunu da aynı büyüklükte açıp kabın üzeri kapatın ve yumurtanın beyazını ayırıp, üstüne sarısını sürün. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikWon Ton
    Sonraki İçerikYaprak Pidesi (Yalova)