Yanardağ Kebabı

0
622

Yanardağ Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • Yarım kg kıyma (köftelik orta yaglı)

  • 1 baş soğan (rende)

  • 1 yemek kaşığı süt

  • Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte bahari, kimyon

  • 2-3 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)

  • 1 Adet yumurta akı

  • 2 adet tırnakIı pide

  • 3 adet orta boy patates

  • 2 adet doğranmış domates

  • 1 diş sarımsak

  • 1 su bardağı yoğurt (suyu süzüImüş)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

  • Kızartmak İçin:

  • 1 su bardağı

  • sıvı yağ
  • Yanardağ Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.
    Önce patatesleri kızartıp servis tabağına üst üste gelecek şekilde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpılmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne alacalı şekilde ilave edip sıcak olarak servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikUrfa Kebabı
    Sonraki İçerikYayla Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here