Yaprak sarması

0
1026

Yaprak sarması tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1yemek kaşığı salça
  • 1çay bardağı zeytinyağı
  • 1çay kaşığı kadar kuru nane
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet sıkılmış limon
  • tuz,karabiber,ğul biber baharatlar

Yaprak sarması yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle pirinci , nişastası gidene kadar yıkayın. 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı ile minik minik doğradığınız soğanları pembelştirin. Üzerine pirinçleri koyup kavurmaya devam edin. Salçasını, tuzu ve baharatlarını ekleyip 3,4 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu döküp kısık ateşte iç harcınıı yarı kıvamda kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Diğer taraftan salamur yaprağınızı sıcak suda 1 saat kadar beklettikten sonra 3-5 kez daha ılık suda yıkadıktan sonra suyunu süzün. Ilıyan iç harcına ince kıyılmış maydanoz koyun ve yarım limon suyunu sıkın. Bu işlemden sonra sarma işlemine başlayabilirsiniz…Sardıktan sonra yayvan bir tencereye dizip zeytinyağ ve limon suyunu ilave edin üzerine düz bir porselen tabak koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTaze Fasulye
Sonraki İçerikZEYTİNYAĞLI BAMYA