Yılbaşı Çöreği

0
311

Yılbaşı Çöreği tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı un

  • 1.5 su bardağı kekun

  • 3 yumurta

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çorba kaşığı mahlep

  • 1 kabartma tozu

  • 2 damla sakızı

  • 1/2 margarin
  • Yılbaşı Çöreği yemeğinin hazırlanışı:

    Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın. Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYeşilli Krep
    Sonraki İçerikYoğurtlu Afşar Dürümü

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here