Yoğurt Soslu Pancar Salatası

0
780

Yoğurt Soslu Pancar Salatası tarifi için Malzemeler :

• Pancar 1000 gr.

• Sirke 275 ml.

• Sarmısak 4 diş

• Fesleğen 3 çorba kaşığı

• Yağ – Hardal Karışımı 60 ml.

• Yoğurt 250 ml.

• Krema 1 çorba kaşığı

• Taze Soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı

• Beyazbiber

Yoğurt Soslu Pancar Salatası yemeğinin hazırlanışı:

Pancarların saplarını ayıklayıp, yıkayın. İri küp biçiminde doğrayın.

Pancarları alacak büyüklükte bir tencereye 1,5 lt. su koyun, 200 ml. sirke ve 2 diş sarmısak katıp bir taşım kaynatın. Pancarları kaynayan suya atın ve 30 dk. süreyle haşlayın.

Ufak bir kasede; sirke, sarmısak ve fesleğeni karıştırın. Önce yağ – hardal karışımını ekleyip harmanlayın. Sonra yoğurt, krema, taze soğan ve beyazbiberi sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız sosu, pancarların üzerine döküp iyice karıştırın. Serin bir yerde 20 dakika kadar bekletip, servis yapın.