Yoğurt Tatlısı ( Cevizli )

0
518

Yoğurt Tatlısı ( Cevizli ) tarifi için Malzemeler :

• 4 adet yumurta

• 3 kahve fincanı tozşeker

• 5 kahve fincanı un

• 3 kahve fincanı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ

• 4 yemek kaşığı yoğurt

• 3 çay kaşığı baking powder 3-
• 4 damla limon suyu 2 çay bardağı kıyılmış ceviz 1 tatlı kaşığı limon rendesi

Şurubu;

• 4 su bardağı tozşeker

• 4 su bardağı su

• 1/4 limon

Yoğurt Tatlısı ( Cevizli ) yemeğinin hazırlanışı:

1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak krema haline getirin. Yağ, yoğurt, un, irmik ve limon kabuğu rendesi katıp altüst yaparak karıştırın. Kabartma tozunu serptikten sonra üzerine biraz limon sıkın, ceviz katıp tekrar hafifçe karıştırın.

2. Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine 1,5- 2 parmak yüksekliğinde boşaltın. 160 175 derecedeki gazlı fırında veya 150-160 derecedeki elektrikli fırında 30-40 dk pembe renkte pişirin.

3. Şurubu 5 dk kaynatın, limon sıkıp ateşten alın. Ilık hale gelince, ılık tatlının üzerine dökün. Tatlı, şurubu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikYeşilli Krep
Sonraki İçerikYoğurtlu Afşar Dürümü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here