Yoğurtlu Kebap

0
618

Yoğurtlu Kebap tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr iki defa çekilmiş kıyma

  • Yarım bayat ekmek

  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • Yarım çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 adet bütün yumurta

  • 2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi

  • 1 fincan sıvı yağ

  • 4 kaşık tereyağı

  • Yeteri kadar kırmızı biber

  • 4 Adet domates

  • 8 adet sivri biber

  • 50 gr yoğurt
  • Yoğurtlu Kebap yemeğinin hazırlanışı:

    Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, karabiberi kimyonu, ekmeği (ıslatıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın. Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşi dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
    Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızıbiber eritip koyun. Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYenidünya Kebabı
    Sonraki İçerikAkçaabat Köftesi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here