Yoğurtlu Patates

0
592

Yoğurtlu Patates tarifi için Malzemeler :

• 500 gr. az yağlı parça et

• 1 su bardağı nohut

• 1 kg. patates

• 3 su bardağı süzülmüş yoğurt

• 1 yumurta

• 1 yemek kaşığı un

• 1 çay kaşığı tuz

• Yağ

• Haspir (isteğe göre kuru nane)

• Yeteri kadar su

Yoğurtlu Patates yemeğinin hazırlanışı:

Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır.Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yemek servise hazırdır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikYoğurtlu Börülce
Sonraki İçerikYüzüklü Taze Fasulye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here