Yufkada Ispanaklı Tart

0
542

Yufkada Ispanaklı Tart tarifi için Malzemeler :

  • 700 gr ıspanak

  • 2 adet yufka

  • 2 diş sarımsak

  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 4 dilim pastırma

  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

  • 1 yumurta sarısı

  • Tuz,

  • karabiber

  • Beşamel sos:

  • 1.5 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı un

  • 50 gr margarin

  • 1 tutam muskat

  • Tuz,

  • karabiber

  •  

    Yufkada Ispanaklı Tart yemeğinin hazırlanışı:

    Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin.Bir tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.
    Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.
    Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin.
    Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYoğurtlu Hamur
    Sonraki İçerikYufkadan Kalp Tabağı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here