Yufkadan Kalp Tabağı

0
669

Yufkadan Kalp Tabağı tarifi için Malzemeler :

• 2 adet yufka,

• 1 adet yumurta sarısı,

• 3 çorba kaşığı maydanoz,

• 1 çorba kaşığı zeytinyağ,

• 2 çorba kaşığı pul biber.

İÇİ İÇİN:

• 200 gr. çekirdeksiz zeytin,

• 2 diş sarımsak,

• 3 çorba kaşığı zeytinyağ,

• 1 çorba kaşığı limon suyu,

• Kekik.

Yufkadan Kalp Tabağı yemeğinin hazırlanışı:

Yufkayı kalp şeklindeki fırın tepsisinin içine yayarak kenarlarını katlayıp kalp şekli verin. İçi için gerekli olan doğranmış zeytinleri,dövülmüş sarımsakları, kıyılmış maydanozları, zeytinyağını, limon suyunu ve kekiği blendırdan geçirip iyice karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın.

Tepsiye yaymış olduğunuz yufkanın ortasına bu karışımı döküp servis yapın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here