Yumurta Kroketi

0
775

Yumurta Kroketi tarifi için Malzemeler :

  • 8 yumurta
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 2-3 çorba kaşığı galete unu
  • Birkaç dal dereotu
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • Yumurta Kroketi yemeğinin hazırlanışı:

    Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYumurta Köftesi
    Sonraki İçerikYumurtalı Kabak Kalye

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here