Zeytinyağlı Barbunya

0
583

Zeytinyağlı Barbunya tarifi için Malzemeler :

• 1kg.kuru barbunya

• 2-3 yemek kasığı zeytinyağı

• 1 adet büyük soğan

• 1 ufak patates

• 1 ufak havuç

• 5-6 dis sarımsak

• 1 tatlı kasığı tuz

• 5 tatlı kasığı toz seker

• 1 kasık domates

• 1 kasık biber salçası

Zeytinyağlı Barbunya yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayı tencerede haslayıp suyunu süz. Mutfak robotunun içine soganı,patatesi ve havucu küp küp dograyıp zeytinyagında kavur. Salçasınıda koyduktan sonra tuzunu sekerini ekleyip barbunyaları koy. 1 çay bardagı suyunu da koyup, düdüklünün 2.konumunda 10 dk. kadar pisir. Servis yaparken maydanozla süsle.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here