ZEYTİNYAĞLI FASULYE

0
2935

ZEYTİNYAĞLI FASULYE tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Tuz

ZEYTİNYAĞLI FASULYE yemeğinin hazırlanışı:

Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.

Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif­çe öldürünüz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz. (Tencereyi silkeleyerek.)

Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ­ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.

Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız.