Zeytinyağlı Kereviz Dolma

0
513

Zeytinyağlı Kereviz Dolma tarifi için Malzemeler :

  • 3 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 100 gram kadar bezelye
  • 1,5 limonun suyu
  • 1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
  • 6 adet kesmeşeker
  • Yeterince tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Zeytinyağlı Kereviz Dolma yemeğinin hazırlanışı:

    Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikYelkenli Dolma
    Sonraki İçerikZeytinyağlı Mezgit Sarma

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here