Zeytinyağlı Kereviz

0
1994

Zeytinyağlı Kereviz tarifi için Malzemeler :

  • 1 Kg kereviz
  • 1 Havuç
  • 2 Patates
  • Yarim bardak iç bezelye
  • 2 Avuç arpacık soğan
  • Yarum bardak zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • dereotu
  • 1 Çay kaşığı seker
  • Tuz
  • 1 Limon

Zeytinyağlı Kereviz yemeğinin hazırlanışı:

Kerevizler talaş kalmayacak sekilde soyulur.Ortadan ikiye ayrılır.Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır.Tepsiye çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
Soyulup küçük küçük doğranmış havuç,patates,ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.
Bezelye şeker tuz maydanoz dereotu konup karıştırılır.
Bu harç kerevizlerin içine doldurulur.Artan kenarlara serpilir.
İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.

PAYLAŞ
Önceki İçerikZeytinyağlı Kabak Dolma
Sonraki İçerikAdisababa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here