Zeytinyağlı Sebzeler

0
482

Zeytinyağlı Sebzeler tarifi için Malzemeler :

• 1 adet Kabak

• 1 adet Patlıcan

• 1 adet Kırmızıbiber

• 4 adet taze Soğan

• 15 adet Çalı Fasulye

• 1 kase Sarımsaklı Yoğurt

• Yarım su bardağı Zeytinyağ

• Yarım su bardağı Ayçiçek Yağı

• 1 tatlı kaşığı Toz Şeker

• Yarım Limon Suyu

• 2 su bardağı Su

• 1 tutam Tuz

• Kekik

Zeytinyağlı Sebzeler yemeğinin hazırlanışı:

Tüm sebzeleri bol suda yıkadıktan sonra fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Tüm sebzeleri parmak iriliğinde ve uzunluğunda doğradıktan sonra tencereye dizin. Sebzelerin üzerine sıvı yağı, şekeri,baharatları ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin. Yemeğin üzerini yağlı kağıtla kaplayın. Tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin. Sebzeleri servis yaparken üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 20 dk. kadar pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikZeytinyağlı Taze Fasulye
Sonraki İçerikAntep Usulü Dolma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here