Zeytinyağlı Yaprak Dolması

0
3428

Zeytinyağlı Yaprak Dolması tarifi için Malzemeler :

• 2 orta boy soğan

• 2 yemek kaşığı çam fıstığı

• 2 yemek kaşığı kuşüzümü

• 1 orta boy havuç

• ½ su bardaği pirinç

• 1 su bardaği zeytinyağı

• 2 su bardağı su

• 100 g yaprak

• 1 limon

• 4-5 dal maydanoz

• 4-5 dal dereotu

• 4-5 dal nane

• Yenibahar,Karabiber,Seker,Tuz

Zeytinyağlı Yaprak Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek tek ayırıp, saplarını koparın.

Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soğanları ince kıyıp, çam fıstıklarının üzerine ekleyin. Soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kuş üzümünü ilave edin.

Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharı ekledikten sonra iyice karıştırın. 5 dakika kadar kaynatın. Tencerenin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın.

İç alındıktan sonra, yapraklara sarın. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirin, üzerine yağlı kağıt koyun ve havuçları, üstüne dolmaları, üste limonları dizin.

En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here